Instruktioner
På denna sida hittar du instruktioner om hur man ska skära upp tårtor på ett effektivt sätt. Våra tårtor är högre än de vanliga, våningstårtor innehåller dessutom stödpinnar i. Alla tårtor täckta med choklad ganache som känns hård på utsidan men samtidigt är mjuk när man äter den. Ganachen är baserat på choklad och därför ar det fördel att skära tårtan med en varm kniv så att choklad smälter av kniven.
Hur ska man skära en hög tårta
-
Tårtan är högre än de vanliga så blir det bäst att skära den i skivor ca 2-3 cm bredda och dela skivorna i flera tårtbitar.
-
Skär tårtan med vass och varm kniv (det går att hålla kniven under het vatten i ca 30 sekunder och torka av).
-
Torka av kniven med handduk varje gång du skär en ny bit. Så får man perfekta och fina bitar.
-
Använd en skärbräda eller en stor talrik som stöd för skivorna, låt skivorna falla på skärbrädan.